inmo empleo motor otros Haz click aquí para ver la última edición Haz click aquí para suscribirte gratis

Miguel Marcos Moragues: "El camp de golf junt al Club de Tenis no destrueix res; tindrà molt de verd i aigua"

Convéncer a la societat en general que el golf no té per què ser un esport car i elitista, especialment per als xiquets. És l'objectiu de Miguel Marcos Moragues, president del Club de Golf de Gandia des d'octubre passat, en substitució de Manuel Contarini. El club, que actualment compta amb 110 socis amateurs, es va fundar fa 25 anys i està federat des de l'any 1992. El seu camp, de 30.000 metres quadrats, està pensat per als jugadors que s'inicien en este esport, amb sis forats ben fàcils, de pocs obstacles. Té al costat un camp de pràctiques que s'ha ampliat recentment. Moragues, empresari del sector del moble, està encantant amb els projectes de camps de golf que vol dur avant el Govern de Gandia, tant el municipal junt al Club de Tenis, com el que es deixarà a la iniciativa privada en el Racó de Tomba, a Marxuquera.

Josep Camacho 13/04/2012

 
Miguel Marcos Moragues al camp de golf de Gandia, situat en el Camí Vell al Grau, prop de La Casona. / Foto: Josep Camacho.

Gràcies a l'escola municipal, el golf no és un esport car per als xiquets de Gandia...
—Sí, eixa és la idea que volem transmetre, i convidar els pares a què els xiquets s'interessen per este esport. Des de fa tres anys impartim l'escola municipal de golf, gràcies a un conveni amb l'Ajuntament de Gandia, al qual agraïm el seu interés en esta legislatura. No resulta cara, la matrícula per trimestre val 40 euros. Tenim 35 xiquets, des de 4 anys que té el més menut fins als 16 anys, i l'imparteix un professor titulat per l'APG. Tenim molta il·lusió posada en esta escola, perquè en qualsevol esport el futur són els xiquets. De fet, de la nostra escola ha eixit el jove Alberto Martí Elucio, que fou campió infantil d'Espanya en el pitch&putt de Masia de Las Estrellas, a Catarroja, i que competeix amb excel·lents resultats.

¿Com es va fundar el Club de Golf de Gandia?
—Fou una iniciativa de quatre amics, entre ells Vicent Castellà i Vicent Balaguer, que els agradava un esport que a Espanya ni de lluny era tan conegut com Anglaterra o als Estats Units.

¿Com està considerat el Club de Golf de Gandia en comparació als altres clubs valencians?
—Tenim un representant en la federació valenciana, amb veu i vot, i rebem prou de suport, sobretot en l'escola de golf. Ara bé, el camp es queda menut, i ens agradaria tindre un camp on fer tornejos més professionals, sense eixir tant fora. Oliva té Oliva Nova, i a Benidorm hi ha 5 camps de golf.

Hi ha programat un calendari anual.
—Sí, sempre hem fet 5 tornejos exteriors i 3 o 4 interiors. Enguany hem organitzat 9 interiors i 12 exteriors, en tots els grans camps de la Comunitat Valenciana l'últim dissabte de cada mes. A més, cal destacar que la Fundació Severiano Ballesteros ens ha demanat acollir al setembre una de les proves del torneig que organitza. El 50% de la recaptació serà a benefici de malalts afectats per tumors al cervell. Esperem rebre la màxima afluència de golfistes.

¿Com es pot iniciar una persona en el golf?
—El club està obert a tot el món que vulga vindre i provar. A qualsevol persona li donem una primera classe gratis, amb tot el material, i a partir d'ahí si li agrada, seguir. És un esport cardiosaludable, es camina molt a l'aire lliure, i es pot practicar en totes les edats: jo he vist jugar a un senyor amb 86 anys. Amb 200 euros ja tens un equip bàsic.

La Llei del Golf va suposar un punt d'inflexió i una manera de llavar la dolenta reputació que tenien els camps de golf a la costa...
—Sí, perquè es cert que s'han fet desficacis urbanístics relaconats amb el golf. El golfista vol tindre un camp per a practicar a l'aire lliure i poc més, no es necessari una promoció de vivendes al costat.

 
Dalt, projecte de camp de golf municipal que promourà el Govern local, junt al Club de Tenis i finançat amb 1.152.000 euros del Pla Confiança. L'altre, en Marxuquera, es deixarà a la iniciativa privada. 

¿Què és un pitch&putt? ¿Quina opinió té del projecte del Govern de Gandia de camp de golf municipal junt al Club de Tenis?
—Es tracta d'un camp d'entre 9 a 18 forats en el qual, en tres colps has d'abocar la bola al forat. En altres zones com Catalunya té molt d'èxit, perquè es pot fer tot el recorregut en un parell d'hores i és semiprofessional. Pel que he vist en els plànols, el de Gandia serà un dels millors pitch&putt d'Espanya. Em sembla una meravella, estem molt il·lusionats i tant de bo que estiguera fet demà mateix. Les pistes de tenis noves es fan perquè el Club de Tenis perdrà dos pistes per a fer l'aparcament.

¿Creu que s'ubicarà sobre una zona de marjal, i per tant susceptible de protecció?
—No tinc dades, però pense que en eixa zona el camp ni destrueix res, ni fa mal a res, al contrari, tindrà molt de verd, llacs d'aigua i animals aquàtics. Els golfistes respectem molt la natura i el medi ambient, més que ningú.

¿I què els diria a les veus que s'han alçat en contra d'este projecte, com ara ecologistes o els grups de l'oposició, que fins i tot han amenaçat de paralitzar-lo als tribunals?
—Respecte les seus opinions, però no les compartisc. Jo els diria que vinguen i coneguen el golf, el practiquen, i a partir d'ahí, que opinen.

¿Participaran en la gestió d'este nou camp?
—Sí que ens agradaria, estem oberts, de fet eixa es la intenció del Govern local. Quan estarà fet el nou, abandonaríem els terrenys on estem ara, perquè són una propietat particular que encara hui està catalogada com a urbanitzable.

¿Està d'acord amb què els nous camps de golf serviran per a desestacionalitzar el turisme, i aconseguir turistes internacionals?
—Sí. Ací en el nostre camp tots els divendres vénen anglesos a jugar al golf. Al turisme se li han d'oferir més activitats, i el golf és un esport que interessa. Mire, per exemple, ara estem en converses amb un col·lectiu de russos que volen vindre de vacances i també a practicar. Els d'Oliva Nova o el de Dénia no suposaran cap competència per al turisme, de fet a Anglaterra hi ha ciutats que tenen 5 i 6 camps de golf.

Enviar   Imprimir  Añade un comentario a esta noticia

Tu comentario
 
Nombre - Obligatorio
 
Correo electrónico (no se mostrará) - Obligatorio
 


Política de privacidad | Aviso legal | Contacto | Publicidad
© Media Serviocio Safor, S.L. - Paseo Germanías 3,1-1 - 46702 - Gandia (ESPAÑA) - Tel. 96 296 62 09

invisible escapades pocket indispensable saforguia

Entrar