inmo empleo motor otros Haz click aquí para ver la última edición Haz click aquí para suscribirte gratis

L'hospital de Gandia compleix sis mesos en les noves instal·lacions

L'hospital de Gandia arriba al mig any de funcionament al sector de Sanxo Llop. El centre va obrir progressivament les consultes externes a partir del 16 de març, mentre que les àrees d'administració i gestió, i d'altres com rehabilitació, ho van fer el 23 de març. L'11 d'abril va tindre lloc la posada en marxa de la resta de servicis, incloses les Urgències, i el trasllat de pacients des de les antigues instal·lacions. A més, recentment la consellera de Sanitat va nomenar al nou director-gerent; Joaquín Miñana.

Josep Camacho. 21/10/2015

 
Façana del nou hospital de Gandia.

Una de les dades que es desprenen del balanç dels sis mesos des que es posara en funcionament el nou hospital, després del trasllat de pacients que va tindre lloc el 11 d'abril, és l'increment en la xifra de parts. Estos han augmentat en més d'un 40% passant dels 70 de mitjana al mes als 120. El cap de Ginecologia i Obstetrícia, el doctor Josep Vicent Carmona, comenta que abans les pacients se n'anaven a donar a llum a altres hospitals com els de Dénia o Alzira, «però ara, a més de quedar-se a Gandia, estan venint embarassades des d'estos i altres hospitals». Un dels principals motius, a més de les noves instal·lacions i l'equipament d'última tecnologia, és el fet que hi haja la possibilitat d'aplicar l'anestèsia epidural les 24 hores.

En xifres globals de l'hospital, un total de 5.239 pacients han estat intervinguts quirúrgicament, mentre que el servei d'Urgències ha registrat un total de 37.211 atencions. Els pacients ingressats han estat 7.239 i s'han registrat 33.738 estades. En els primers sis mesos el centre ha registrat 155.681 atencions en consultes externes. En este àmbit, el sistema de cridades a pacients a través de pantalles ha estat un dels grans avanços respecte a l'antic hospital.

L'hospital té 122 consultes externes, front a les 85 del vell. Les 292 habitacions actuals són individuals i 96 d'elles podrien doblar-se, arribant als 388 llits d'hospitalització.

D'altra banda, recentment la consellera de Sanitat, Carmen Montón, va nomenar com a nou director-gerent a Joaquín Miñana Lorente, en substitució de Rafael García Dolz. Este nomenament, amb data 1 d'octubre, és provisional dins dels càrrecs de lliure designació i s'ha de ratificar de forma oficial al DOCV.

Miñana té 63 anys i és especialista en Medicina Intensiva. Va ser subdirector de l'hospital de Gandia entre 1988 i 1990 i director des d'eixe any fins a agost de 1995, quan el primer conseller de Sanitat de l'era Zaplana, Joaquín Farnós, el va rellevar per Ramiro Verdejo. Ara, Miñana torna per a dirigir tota l'àrea, i amb reptes com pilotar un hospital nou i buscar una solució a les instal·lacions del vell, al barri de Roís de Corella. L'Àrea de Salut engloba 200.000 habitants de 41 municipis de la Safor i part de la Vall d'Albaida.

Enviar   Imprimir  Añade un comentario a esta noticia

Tu comentario
 
Nombre - Obligatorio
 
Correo electrónico (no se mostrará) - Obligatorio
 


Política de privacidad | Aviso legal | Contacto | Publicidad
© Media Serviocio Safor, S.L. - Paseo Germanías 3,1-1 - 46702 - Gandia (ESPAÑA) - Tel. 96 296 62 09

invisible escapades pocket indispensable saforguia

Entrar