inmo empleo motor otros Haz click aquí para ver la última edición Haz click aquí para suscribirte gratis

Compromís i PSPV-PSOE trenquen el pacte a Tavernes

El final de la legislatura a Tavernes de la Valldigna no serà gens fàcil, després del trencament definitiu de l'acord de govern entre socialistes i nacionalistes, que deixa la ciutat en mans de cinc persones; els regidors de Compromís. L'alcalde, Jordi Juan, va retirar les competències als tres regidors socialistes després que no facilitaren l'aprovació dels pressupostos per al 2015, al plenari del passat 10 de desembre. El portaveu socialista, Victor Borràs acusa a Jordi Juan de maquinar una estratègia per a quedar-se assoles.

Josep Camacho 17/12/2014

 
Plenari del passat dimecres, dia 10, on no van eixir endavant els pressupostos. / Foto: lacotorradelavall.blogspot.com

L’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan, de Compromís, va decidir, després del ple municipal celebrat el passat dimecres, 10 de desembre, per a sotmetre a votació els pressupostos de 2015, destituir als tres regidors socialistes que fins ara havien estat socis al Govern bipartit. Ho va fer després que els pressupostos no isqueren endavant, a causa de les abstencions del Grup Municipal Socialista, que estava en desacord amb determinades inversions plantejades per Compromís.

El projecte de pressupostos només va rebre els cinc vots a favor dels regidors de Compromís, set en contra del Partit Popular (a falta d’un regidor) i el de la regidora no adscrita Karina Vercher, així com les tres abstencions dels regidors socialistes.

Les esmenes que va presentar el Grup Municipal del PP no s’arribaren ni a votar, perquè, segons un informe de l’interventor, afectaven a partides econòmiques que l’Ajuntament de Tavernes ja havia compromés.

Els regidors socialistes que es quedaren des d’aleshores sense competències són Víctor Borràs (fins ara delegat d’Economia i Hisenda, Patrimoni, Serveis Socials i Participació Ciutadana); Carmen Canet (Urbanisme, Agricultura i Turisme); i Pilar Altur, que es va ocupar d’Educació, Cultura i Festes. La mesura implica la retirada de sou de Víctor Borràs, que cobrava una dedicació exclusiva.

Els socialistes, en una nota de premsa, assenyalaren que Juan va fer ús de la seua “prepotència i autoritarisme” al “desfer-se’n” dels seus socis de Govern, i van afegir que la tònica del ple va ser “la dels insults i el menyspreu al treball colze amb colze realitzat durant més de tres anys”. El PSPV-PSOE manté que gràcies a la seua gestió “els comptes públics de Tavernes, malmesos pel PP, s’han pogut sanejar i deixar-los amb un superàvit de 1,5 milions d’euros”, com va explicar el mateix Víctor Borràs en una entrevista a Safor Guia publicada en el número 1361 i disponible a la xarxa.

  
1. Manolo Vidal, Karina Vercher i Víctor Borràs, dissabte passat. 2. Els regidors socialistes destituïts; Carmen Canet, Víctor Borràs i Pilar Altur.

El PSPV-PSOE havia demanat que s’inclogueren en els comptes 300.000 euros per a construir amb recursos propis el mur de contenció al riu Vaca que evitaria inundacions a la urbanització del Vergeret, un sector que va ser anul·lat pel Tribunal Suprem. Els socialistes fins i tot van presentar en el ple del dia 10 més de mil signatures recollides fa uns dies entre els veïns reclamant la construcció del dic.

L’alcalde va al·legar que encara no hi ha projecte tècnic per a esta obra, i que a més faltaria saber si s’impliquen en el seu finançament la Confederació Hidrogràfica del Xúquer o la pròpia empresa promotora de la urbanització.

Els pressupostos foren el detonant d’unes tensions entre Compromís i PSPV-PSOE que vénen des de fa mesos. L’anterior episodi de desencontre es va donar a la Junta de Govern Local del passat divendres, 14 de novembre, en què Jordi Juan va retirar a Víctor Borràs les competències en matèria pressupostària, moment en què es va donar per trencat el pacte de Govern.

Però encara quedava un colp d’efecte més per part de l’oposició. Després del plenari del passat dia 10 en què no van sortir endavant els pressupostos de 2015, Jordi Juan va plantejar sotmetre’ls a una moció de confiança en una altra sessió posterior que en principi estava prevista per a dissabte passat, però finalment els servicis jurídics municipals ho van desaconsellar, per faltar menys d’un any per a les pròximes eleccions. Així, el ple de dissabte no es va convocar.

Els regidors de l’oposició n’eren plenament conscients, però, així i tot, es van concentrar dissabte passat, al migdia, a les portes del saló de plens, com una acció de protesta pel fet que l’alcalde, Jordi Juan, finalment no haguera stomés els comptes a una qüestió de confiança, com el primer edil havia anunciat. Alhora, els edils van voler escenificar amb este “assalt” al consistori, que són majoria en el ple municipal, amb 12 regidors (tres del PSPV-PSOE, huit del PP i la no adscrita Karina Vercher) davant els cinc de Compromís.

Borràs va declarar que Jordi Juan “segueix amb la seua estratègia de quedar-se sol, i l’única cosa que ha complert de tot allò dit és que ens ha fet fora del Govern”. Per al portaveu del PP, Manolo Vidal, “este és el consens que Jordi Juan vol aplicar en este ajuntament; tirar als qui no estem d’acord amb les seues polítiques, com li ha passat als socialistes”. Karina Vercher va titllar de “falta de respecte” que Joan no convocara el ple per a debatre la moció de confiança. Per a l’alcalde la protesta de dissabte “demostra la coalició encoberta entre PP i PSOE”. Juan ja dóna per fet que els pressupostos de 2015 no s’aprovaran, de manera que es prorrogaran els de 2014 i qualsevol modificació haurà de ser debatuda amb l’oposició.

Redistribució del Govern
D’altra banda, l’alcalde va redistribuir les àrees de govern entre els regidors de Compromís. Perfecto Benavent assumeix les delegacions d’Hisenda, Urbanisme, Economia, Disciplina Urbanística, Administració General, Ocupació de Via Pública i Medi Ambient. Llum Sansaloni es queda amb Servicis Públics, Educació, Sanitat, Contractació i Agricultura. Josep Llàcer continua al capdavant de Serveis Urbans, Foment Local, Joventut i Esports, a les quals s’afegeixen Turisme i Festes. Evarist Sansaloni assumeix Seguretat Ciutadana i Cultura. L’alcalde gestionarà les àrees de Benestar Social i Participació Ciutadana.

Compromís i PSPV-PSOE continuaren governant Tavernes després de no prosperar la moció de censura de maig de 2013 presentada pel PP i amb el suport de Karina Vercher. En un primer moment, el Govern de la ciutat estava format per un tripartit amb EUPV, que aleshores representava Vercher. Amb el ple del passat dia 10 i els esdeveniments posteriors es posa certificat de defunció a este pacte, i deixa a la ciutat en una situació insòlita que només es podrà aclarir l’últim diumenge de maig de 2015, amb les eleccions locals.

Enviar   Imprimir  Añade un comentario a esta noticia

Tu comentario
 
Nombre - Obligatorio
 
Correo electrónico (no se mostrará) - Obligatorio
 


Política de privacidad | Aviso legal | Contacto | Publicidad
© Media Serviocio Safor, S.L. - Paseo Germanías 3,1-1 - 46702 - Gandia (ESPAÑA) - Tel. 96 296 62 09

invisible escapades pocket indispensable saforguia

Entrar