inmo empleo motor otros Haz click aquí para ver la última edición Haz click aquí para suscribirte gratis

El vaixell de la solidaritat

El passat dimarts, 12 d'abril, quasi un centenar de voluntàris van carregar a Gandia durant dos hores i mitja el contenidor amb tot el material d'ajuda als refugiats sirians cap als campaments de Grècia, recollit durant dos setmanes a través de la campanya iniciada pel moviment 'Refugiats Benvinguts Gandia' i l'Associació Esportiu-Cultural Bombers de Gandia. El camió va eixir cap al port de València, des d'on va salpar el vaixell dijous 14, amb destinació al port de Salònica. Arribarà a finals d'este mes.

J.C. / Fotos: Àlex Oltra. 20/04/2016

 
Part dels voluntaris que van completar la càrrega del contenidor, el passat dia 12 en l'antic reten. / Foto: Àlex Oltra.

El contenidor viatja ja ple cap a Grècia amb les mil caixes que es van preparar i vora 20.000 quilos de pes amb botes, sabatilles, motxilles portabebès, medecines, material escolar i productes d'higiene, entre d'altres. Va salpar el passat dijous, 14, des del port de València gràcies a la col·laboració de Navarro y Boronad, la consignatària radicada al port de Gandia, que es fa càrrec de les despeses «porta a porta» des de Gandia fins al port de Salònica i després en camió fins a Kiklis.

Està previst que el vaixell arribe a finals d'este mes. Fins a Grècia es desplaçaran el proper 28 d'abril dos bombers, un membre de 'Refugiats Benvinguts Gandia', un periodista i un càmera per tal de documentar l'arribada i supervisar la distribució de tota l'ajuda, i al mateix temps fer una denúncia social sobre la situació actual dels refugiats.

Bombers, policies i ciutadans, tots, van formar una cadena humana per a carregar el contenidor, donat que només disposaven d'un màxim de tres hores per a poder realitzar este treball. També ajudaren la pròpia alcaldessa, Diana Morant, i diversos regidors del Govern de Gandia. El moment més emocionant es va viure cap al migdia, després de cubicar l'última caixa i acabar el treball, quan els assistents van aplaudir i es felicitaren per una gesta que ha partit de la societat civil.

 
Cadena humana. / Foto: Àlex Oltra.

D'altra banda, els promotors d'esta causa solidària conviden a tota la ciutadania a les concentracions que fan cada dimecres a les 20 h en la plaça Major de Gandia, on comenten novetats sobre la iniciativa i alhora rebutgen la política que està desenvolupant la UE amb les deportacions fruit del tractat signat amb Turquia.

Enviar   Imprimir  Añade un comentario a esta noticia

Tu comentario
 
Nombre - Obligatorio
 
Correo electrónico (no se mostrará) - Obligatorio
 


Política de privacidad | Aviso legal | Contacto | Publicidad
© Media Serviocio Safor, S.L. - Paseo Germanías 3,1-1 - 46702 - Gandia (ESPAÑA) - Tel. 96 296 62 09

invisible escapades pocket indispensable saforguia

Entrar