inmo empleo motor otros Haz click aquí para ver la última edición Haz click aquí para suscribirte gratis

La marca Gandia s’obri pas en internet més enllà del fenomen ‘shore’

El màrqueting digital és cada vegada més important per a atraure visitants a les destinacions turístiques. En este camp dos són les novetats; l'ús intensiu de les xarxes socials per part de les marques i empreses turístiques, i la influència que exerceixen lliurement els 'travelbloggers' amb més audiència. Gandia encara arrossega l'impacte que va tindre el famós programa de la MTV, però va diversificant a poc a poc, gràcies sobretot al treball realitzat des d'Ajuntament, Diputació i Generalitat per a generar continguts 2.0 més atractius que els 'shores'.

Josep Camacho 22/01/2015

 
‘Bloggers’ de turisme capten imatges d’una Fideuà, en la visita que feren a Gandia el 25 d’abril de 2013. / Juanjo Peret.

En el passat 2014, i per segon any consecutiu, ‘Gandia Shore’ va ser un dels termes més buscats a Google a Espanya. La cadena de televisió MTV va estrenar el polèmic ‘reality’ en octubre de 2012 i des d’aleshores cada vegada que algú tecleja “Gandia” en internet, els cercados li suggereixen que conega tot allò relacionat amb aquelles vacances d’estiu que passaren huit joves a la platja de Gandia.

Per tant, encara que semble mentida, el fenomen ‘shore’ continua en alça, i es cola entre les principals referències per als turistes que s’interessen per la ciutat. La raó és que alguns dels participants del programa continuen tenint presència mediàtica, com ara Ylenia, que ha entrat al ‘Gran Hermano VIP’ de Telecinco; Arantxa, recent portada en la revista ‘Interviú’, o Abraham, que va guanyar ‘Supervivientes 2014’ i continua fent ‘bolos’ en diverses discoteques.

Tots ells conserven els comptes de Twitter que els va crear en el seu dia el programa, associats al nom de Gandia; és a dir, @AbrahamGandiaSh,@YleniaGandiaSh, i @ArantxaGandiaSh.  A més, MTV va emetre després el ‘reality’ a Itàlia, cosa que ha permés difondre la destinació turística entre els residents d’aquell país. La desaparició del canal en obert per la sentència del Tribunal Suprem sobre les TDT va impedir que es gestara una segona temporada.

Però hi ha vida més enllà de ‘Gandia Shore’ per a promocionar la destinació, productes i recursos turístics. Des de 2011, l’Ajuntament de Gandia ha donat un impuls al portal d’internet “VisitGandia.com”, al qual va afegir un motor de reserves d’allotjaments, i s’ha creat una aplicació de la ciutat (Gandia APP) per a dispositius mòbils.

A més, els comptes oficials en xarxes socials estan cada vegada millor posicionats respecte a altres marques de la Comunitat Valenciana, segons el III Baròmetre de Xarxes Socials i Destinacions Turístiques publicat per l’Invat.tur. En Facebook, on els principals líders són València (amb més de 28.380 fans) i Peníscola (més de 29.620), Gandia té més de 7.050 fans. En Twitter, on encapçalen la classificació les ciutats de València i Alacant, el compte @visitgandia ja supera els 4.840 seguidors.

  
1. Fragment del concert d’Isabel Pantoja, el passat 28 de juliol de 2012 a Gandia; un dels vídeos amb més visites al canal de Youtube “Visit Gandia”, de l’Ajuntament. 2. Alguns dels joves de ‘Gandia Shore’ continuen participant en ‘realities’ de televisió. El nom va ser un dels més buscats a Google a Espanya durant l’any 2014.

De totes les xarxes, Instagram és la que menys explotada ha sigut per les marques turístiques, ni tan sols per les empreses privades, com posaren de manifest diversos experts en les jornades formatives ‘València Terra i Mar Social-i-Media’, celebrades en novembre de 2014 en Florida Universitaria, i coordinades per Mariano Torres. “Instagram és un espai molt interessant per a influir i inspirar als potencials turistes”, recomana Torres, però lamenta que encara hi haja destinacions turístiques que no tinguen compte oficial a Instagram, com la pròpia capital, Madrid.

Ara bé, una altra manera de conéixer una destinació és a través de bloggers, videobloggers o travelbloggers, prescriptors que, al marge dels canals institucionals, aporten les seues experiències personals, per la qual cosa resulten fins i tot més creïbles. Prova de la seua influència cada vegada major és el blogtrip que va organitzar la Diputació de València a Gandia el 25 d’abril de 2013, a les portes del Concurs Internacional de Fideuà. Eixa va ser la primera experiència amb bloggers i d’aquell blogtrip sorgiren multitud de continguts 2.0 que es poden consultar en la xarxa.

Per exemple, l’empresa Yos Contenidos ha generat diversos vídeos gravats amb dispositus mòbils (smartphones) per a poder compartir; i Gastronomía & Cía va reflectir les seues impressions d’un sopar al restaurant Almar. Com en fires d’altres sectors, els bloggers tindran també un protagonisme especial en la 35 Fira Internacional del Turisme, Fitur.

Però no sols els bloggers dicten sentència en l’univers d’internet, d’altra banda quantificable i estadístic. A l’hora de reservar un hotel molts viatgers es guien pels comentaris de TripAdvisor o Minube. Els gestors de Gandia també ho saben, i per primera vegada l’estratègia de posicionament SEO contemplarà estes plataformes, amb insercions publicitàries que apareixeran junt als comentaris dels internautes al·lusius als hotels o a la ciutat.

GANDIA, OLIVA, TAVERNES DE LA VALLDIGNA I XERACO ACUDIRAN A FITUR 2015

La Diputació de València, a través del Patronat Provincial de Turisme ‘València, Terra i Mar’, participarà un any més a la 35 edició de la Fira Internacional del Turisme (Fitur), que se celebrarà del 28 de gener a l’1 de febrer, a Madrid. A l’expositor hi haurà dos grans àrees temàtiques, “turisme de sol i platja”, on participen las localitats de Puçol, El Puig de Santa Maria, Xeraco i Tavernes de la Valldigna y “turisme d’interior”, amb Algemesí, Riba-roja del Túria, Cofrentes, Ayora, Requena, Llíria i Alzira.

 
Figuració virtual de l’expositor.

A més, l’stand comptarà amb la presència destacada dels municipis de Xàtiva, Gandia, Cullera, Oliva, Sagunt i Canet d’en Berenguer. Enguany, totes les marques de la Comunitat Valenciana compartiran un espai comú de 1.609 metres quadrats, al pavelló 7 del recinte firal d'Ifema.

Enviar   Imprimir  Añade un comentario a esta noticia

Tu comentario
 
Nombre - Obligatorio
 
Correo electrónico (no se mostrará) - Obligatorio
 


Política de privacidad | Aviso legal | Contacto | Publicidad
© Media Serviocio Safor, S.L. - Paseo Germanías 3,1-1 - 46702 - Gandia (ESPAÑA) - Tel. 96 296 62 09

invisible escapades pocket indispensable saforguia

Entrar