inmo empleo motor otros Haz click aquí para ver la última edición Haz click aquí para suscribirte gratis

Beniarjó festeja este cap de setmana al seu patró, Sant Marc

Este divendres tindrà lloc el tradicional Ball de la Bandera, i a la nit actuarà Pep Gimeno 'El Botifarra'. Dissabte es lliurarà a l'Ajuntament el 34é Premi de Poesia Senyoriu d'Ausiàs March. Diumenge s'ha programat a l'auditori una "Nit de Flamenco".

J.C. 24/04/2014

Beniarjó celebra este cap de setmana la festivitat en honor al seu patró, Sant Marc Evangelista. Esta festivitat "en l'antiguitat estava emmarcada dins dels rituals per a la protecció del camp". Un exemple és la "benedicció del terme", en què "els fidels acudiran, al migdia, amb la imatge del sant al lloc on va estar ubicada l'antiga ermita de Sant Marc i té lloc allí la benedicció dels camps per que la collita siga bona", assenyala el retor, Miguel Fons.

El programa arranca este dijous a les 13 hores amb l'eixida de les 'Caixes de Sant Marc', un toc de tambors i tabalets realitzat pels joves de la localitat, des de la plaça d'Ausiàs March, on a la vesprada s'instal·larà un taller del Dia del Llibre. A les 19.30 h començarà el passacarrer i tot seguit Ball dels Abanderats. A la nit hi haurà revetla a la plaça del Palau amb xocolata i mona.

Divendres, 25 d'abril, és el dia del patró, que començarà a les 9 del matí amb el combregar d'impedits. A migdia tindrà lloc la missa cantada a Sant Marc en la parròquia de Sant Joan Baptista, seguida d'una mascletà. A les 18 h començarà l'espectacle infantil "Puff, el Drac Màgic", a la plaça d'Ausiàs March. Al mateix lloc donarà inici a les 20 hores el Ball de la Bandera, a càrrec de Miguel Miñana Mascarell 'Huma', qui l'any passat no va poder ballar-la per motius laborals. La tradició vé del segle XVI i recorda el martiri de Sant Marc.

L'alcalde, Salvador Enguix, ha convidat a visitar la localitat i ha destacat que el Ball de la Bandera "està més vigorós que mai; ja tenim bona cantera de xiquets aprenent, uns 50, i en total seran 150 els qui toquen les Caixes de Sant Marc".

Tot seguit, a les 21.30 h començarà la processó. I a les 23 h, actuació de Pep Gimeno 'El Botifarra', al nou l'auditori, inaugurat l'any passat.

Dissabte, 26 d'abril, la plaça d'Ausiàs March acolliran un taller i parc infantil, matí i vesprada. A les 20 hores es presentarà l'obra 'Estígia', d'Antoni Xumet, i tot seguit es procedirà al lliurament del 34é Premi de Poesia Senyoriu d'Ausiàs March. A les 22 h, sopar popular i a les 23.30 h revetla amb l'orquestra Platino.

Els actes acabaran diumenge 27 amb una "Nit de Flamenco" a l'auditori, a les 19 h, a càrrec de l'Escola de Flamenco de Beniarjó.


Enviar   Imprimir  Añade un comentario a esta noticia

Tu comentario
 
Nombre - Obligatorio
 
Correo electrónico (no se mostrará) - Obligatorio
 


Política de privacidad | Aviso legal | Contacto | Publicidad
© Media Serviocio Safor, S.L. - Paseo Germanías 3,1-1 - 46702 - Gandia (ESPAÑA) - Tel. 96 296 62 09

invisible escapades pocket indispensable saforguia

Entrar