inmo empleo motor otros Haz click aquí para ver la última edición Haz click aquí para suscribirte gratis

Villalonga demana un informe a l'AVL sobre la cooficialització de "Vilallonga"

El Govern de PSOE-Bloc dóna la primera passa perquè el topònim del poble siga bilingüe. El president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, va rebre l'alcalde, Enric Llorca. En la visita també es va acordar la cessió de l'exposició de Teodor Llorente i el lliurament d'un lot de llibres per a la Biblioteca municipal.  

S.G. 05/07/2012

El president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramon Ferrer, ha rebut una delegació del Govern municipal de Villalonga encapçalada per l'alcalde, el socialista Enric Llorca, i els dos tinents alcaldes, Alfred Giner i Santiago Alberca, de Compromís.

En la reunió mantinguda, el regidor de Cultura, Santiago Alberca, li ha presentat els actes de conmemoració del 400 aniversari de la Carta de Poblament i ha convidat l'Acadèmia a participar i col·laborar en la celebració d'esta efemèride. Així mateix, s'ha acordat, entre altres, la cessió de l'exposició de Teodor Llorente i l'entrega d'un lot de llibres per a la biblioteca municipal.
 
D'altra banda, la visita també ha servit per iniciar formalment els tràmits per cooficialitzar del topònim en valencià. En este sentit, l'Ajuntament ha formalitzat la petició d'un informe previ que s'incorporarà a l'expedient que en els pròxims mesos haurà de dur-se al plenari de l'Ajuntament.

El Govern local sorgit de les darreres eleccions municipals (PSOE-Compromís) és partidari d'adoptar, junt al topònim castellà, la fórmula valenciana més genuïna, una iniciativa que elevarà a través d'un acord plenari quan s'arrepleguen els informes lingüístics i historicistes pertinents.

En la reunió, Ferrer ha destacat que l'AVL és una institució creada "per consens de tots i posada al servici de la societat valenciana per a la defensa del valencià", i en este sentit, ha senyalat com a "molt positiva i conciliadora la proposta de l'Ajuntament de Villalonga".

Enviar   Imprimir  Añade un comentario a esta noticia

Tu comentario
 
Nombre - Obligatorio
 
Correo electrónico (no se mostrará) - Obligatorio
 


Política de privacidad | Aviso legal | Contacto | Publicidad
© Media Serviocio Safor, S.L. - Paseo Germanías 3,1-1 - 46702 - Gandia (ESPAÑA) - Tel. 96 296 62 09

invisible escapades pocket indispensable saforguia

Entrar