inmo empleo motor otros Haz click aquí para ver la última edición Haz click aquí para suscribirte gratis

Naix l’agenda ‘Oliva Comtal’, que recopilarà bimestralment l’oferta cultural de la ciutat

Tindrà format paper i digital. Ja està disponible la dels mesos de febrer I març.

SG 11/02/2016

 

El regidor de Cultura d’Oliva, Enric Escrivà, va presentar en roda de premsa la nova agenda cultural municipal, que tindrà una periodicitat bimestral i inclourà la programació enllestida pel departament de Cultura, el Servei de Biblioteques i la xarxa de Museus.

El conjunt d’activitats, amb la marca “Oliva Comtal”, tracta de reflectir la diversitat cultural del municipi, la seua riquesa patrimonial i la importància del dinamisme associatiu i cultural de tots els extrems de la ciutat.

“Oliva Comtal esdevé l’agenda que fa comboi. Un gran contenidor cultural que té com a principal objecte facilitar a la ciutadania el seguiment de la programació regular, de manera ràpida i senzilla, alhora que transmet una imatge de ciutat creativa, oberta i dinàmica”, va explicar Escrivà.

Quant al disseny, la publicació presenta un format de butxaca i desplegable en diferents planes, amb un disseny atractiu on prima la imatge sobre la lletra. “Oferim una composició atractiva i cridanera on destaca l’ús d’una sola tipografia i de quatre únics colors plans: verd, per a Cultura; taronja, per a Biblioteques; i roig, per a Museus; a més d’un de general acord amb la portada de cada nova agenda, que il·lustraran joves artistes locals a partir del mes d’abril.

"Oliva Comtal" esdevindrà així no només un full cultural, sinó també un aparador per als nous valors emergents en les arts gràfiques i plàstiques”.

Pel que fa al contingut, la primera plana interior conté un calendari global que inclou les activitats culturals programades pels diferents col·lectius i associacions oliveres. "La complicitat de totes elles és un punt a remarcar i des d’ací el nostre agraïment per la ingent tasca cultural que desenvolupen", va assenyalar Escrivà. En segon terme, es destaquen els quatre grans esdeveniments del període que comprèn l’agenda.

El regidor delegat va explicar que “el full no s'estructura per dates sinó per seccions: teatre i música, projecció audiovisual, animació lectora, exposicions temporals i activitats permanents. Tot plegat, un punt d’inflexió en la vida cultural de la ciutat i alhora un gran contenidor que recull tota l’oferta cultural per primera vegada en molt temps”.

El també regidor de Comunicació va explicar que "Oliva Comtal naix amb clara vocació de continuïtat i ha estat pensada per a totes les edats i tipus de públic. Una agenda transversal de la qual es publicaran 2.500 exemplars que es distribuiran per edificis municipals, centres educatius, locals comercials i hostalers, i també per les seus de les principals entitats socioculturals d’Oliva".

A més de l’edició impresa, l’agenda també es podrà consultar a la plana web de l’ajuntament i a l’espai oficial del Departament de Cultura en la xarxa social Facebook: “Cultura Oliva”. També s’enviarà la versió digital per correu electrònic a totes aquelles persones que així ho sol·liciten.

Programació
Així les coses, Escrivà ha presentat les activitats organitzades per les delegacions que dirigeix per als mesos de febrer i març. Destaca la programació en valencià, la recuperació del teatre professional per a públic adult, les exposicions temporals i els continguts al voltant del Dia de la Dona.

La programació s’iniciava el passat cap de setmana amb la IV Fira de Minerals, Fòssils i Gemmes, que ha aconseguit igualar les xifres d’assistència de 2015, i es reprèn este divendres dia 12 amb la projecció del documental ficcionat sobre la vida d'Ovidi Montllor, que inclou l'actuació del cantautor alcoià Pau Miquel Soler.

L’obra teatral “On collons està Sento?”, protagonitzada per cinc dels personatges més carismàtics de la sèrie L’Alqueria Blanca, suposarà el retrobament del públic oliver amb el teatre professional per a adults.

El concert “Dones com jo” reunirà la cantautora local Clara Andrés i la formació musical Júlia en un espectacle únic a propòsit del Dia de la Dona.

En el capítol de Biblioteques, destaquen els contacontes i una lectura col·lectiva de relats de dones. Completen la programació els grups de conversa anglès-castellà, de lectura, presentacions de llibres, tallers de manuals o la celebració del Dia Mundial de la Poesia.

Les exposicions també ocupen un lloc preferencial. A les activitats permanents ofertades per la xarxa de Museus, se sumen diferents exhibicions temporals que es podran visitar tant al Museu Etnològic com a la Sala d’Exposicions del Museu Casa de Maians: el "Petit Univers" d'Inmaculada Martínez, l’exposició fotogràfica “Fraccions de temps, instants de llum” d’Eduardo Gisbert, una mostra de pintura a l’oli i acrílics de l’olivera María José Escortell, o l’Exposició del Ninot de les Falles d’Oliva, entre d’altres.

Enviar   Imprimir  Añade un comentario a esta noticia

Tu comentario
 
Nombre - Obligatorio
 
Correo electrónico (no se mostrará) - Obligatorio
 


Hover here, then click toolbar to edit content
Política de privacidad | Aviso legal | Contacto | Publicidad
© Media Serviocio Safor, S.L. - Paseo Germanías 3,1-1 - 46702 - Gandia (ESPAÑA) - Tel. 96 296 62 09

invisible escapades pocket indispensable saforguia

Entrar