inmo empleo motor otros Haz click aquí para ver la última edición Haz click aquí para suscribirte gratis

El dibuixant Paco Roca mostra el procés creatiu de les seues obres en una exposició a Gandia

Del 25 de març al 3 de maig, la Casa de Cultura acull “Dibujante ambulante”, amb 200 peces. El públic podrà veure vinyetes, esbossos, guions, i tot el treball previ a la publicació d’un còmic o la preparació d’una pel·lícula d’animació, com és “Arrugas”.

SG 25/03/2015

 
Vicent Gregori i Paco Roca, amb el Goya del dibuixant.

El regidor de Cultura de Gandia, Vicent Gregori, va presentar junt amb Paco Roca, dibuixant de còmic, l'exposició “Dibujante ambulante”, que es podrà vore en la Casa de Cultura de Gandia, del 25 de març al 3 de maig.

L'exposició, produïda pel MUVIM i comisariada per Macdiego, fa un repàs a la trajectòria del dibuixant valencià, des de 1995 fins a “Arrugas”, un dels seus majors èxits, que va rebre un Goya a la millor pel·lícula d'animació, i un altre a l'autor per millor guió adaptat. Per este treball també va rebre el Premi Nacional de Còmic, en 2008.

A més, també estan presents fragments d'altres obres de l'artista, com “El invierno del dibujante”, “El faro”, “Las calles de arena”, “Memorias de un hombre en pijama”, “Cuadernos de viaje”, o “Los surcos del azar”, així com també col·laboracions que publica en premsa.

La mostra compta amb més de 200 peces, entre proves, pàgines, il·lustracions, guions de Roca, fotografies i llibres en els quals l'autor s'ha documentat o inspirat per a crear els seus dibuixos, i que permeten al públic “acostar-se al procés creatiu de l'artista, des del naixement de la idea fins a la seua plasmació en el paper”, va afirmar Gregori.

En la mateixa línia, Paco Roca va explicar que l'exposició compta “amb un material que normalment mai es veu, ja que no està fet per a ser imprés”, però que es va decidir ensenyar amb l'objectiu de “mostrar el procés creatiu, i que el lector veja més enllà de l'iceberg”, és a dir, tot el treball de documentació, guió, esbossos, disseny de personatges… que hi ha abans de la publicació.

A més, també pot vore’s un premi Goya, i la part “més íntima” segons ha confessat Roca, que són els seus quaderns de viatge, un material que mai havia vist la llum abans que esta exposició es creara en el MUVIM. Així mateix, també hi ha treballs d'un viatge que el dibuixant va realitzar al costat d'una ONG, la qual cosa demostra que el còmic “serveix per a moltes coses, com per exemple, sensibilitzar a la gent”, assegurà.

Per la seua banda, Ismael Quintanilla, professor de Psicologia de la Universitat de València, que estava present en la roda de premsa, va destacar la capacitat de Roca de “tractar tants gèneres amb tanta diversitat, i explicar amablement el que passa al nostre al voltant”, a més, també va afirmar que Roca “supedita el dibuix a la narrativa, i sempre ha volgut ser dibuixant de còmic, però no com els altres”, fent seues les influències que ha rebut.

D'altra banda, Macdiego va afegir que l'exposició “no és accidental, sinó que és el resultat d'un llarg procés de treball” i mostra “l'ascens d'una trajectòria”, a través de materials que normalment no ixen del despatx de l'artista”.

Com a futurs projectes, Roca explica que està treballant en un nou llibre titulat “La casa”, que es publicarà pròximament, i en una nova pel·lícula d'animació, en la qual s'estrenarà com a director en 2016, i que està centrada en el seu personatge “Hombre en pijama”.

Gandia és la primera ciutat valenciana, a banda de València, en acollir esta exposició, que també ha estat a Barcelona i Bilbao, i es preveu que també tindrà lloc una conferència amb el dibuixant.


Enviar   Imprimir  Añade un comentario a esta noticia

Tu comentario
 
Nombre - Obligatorio
 
Correo electrónico (no se mostrará) - Obligatorio
 


Hover here, then click toolbar to edit content
Política de privacidad | Aviso legal | Contacto | Publicidad
© Media Serviocio Safor, S.L. - Paseo Germanías 3,1-1 - 46702 - Gandia (ESPAÑA) - Tel. 96 296 62 09

invisible escapades pocket indispensable saforguia

Entrar