inmo empleo motor otros Haz click aquí para ver la última edición Haz click aquí para suscribirte gratis

Previsions poc optimistes

Editorial.

S.G. 05/07/2012

Les previsions per a la campanya turística que ja s'ha engegat este estiu no són gens favorables, i sembla que la crisi econòmica que patim es deixarà notar en el sector, també a la comarca de la Safor.
Exceltur preveu una contracció de tres dècimes en l'activitat turística. El turisme de creuers per la Mediterrània, amb preus baixos, suposen una competència seriosa. A més, Tunísia i destinacions del nord d'Àfrica comencen a recuperar-se.

La incertesa en l’economia espanyola acusarà la tendència, ja observada anys anteriors, de que les reserves es formalitzen a última hora. La conjuntura, amb l'atur creixent, pot influir en el turisme nacional, la demanda interna, que és el principal mercat de les platges de la Safor.

El sector de lloguer d’apartaments turístics augura un descens de les reserves d’entre el 15% i el 20%, mentre que l'ocupació hotelera, en el millor dels casos, igualaria a la de l'any passat, amb uns preus que es mantenen congelats.

És cert que, afortunadament, la comarca rep un turisme molt fidel, sobretot aquells que ja tenen ací una segona residència, però la incògnita és saber si tindran suficient poder adquisitiu per a deixar la riquesa esperada o, en el cas de Gandia, si gastaran també en els diferents espectacles que l'Ajuntament s’ha dedicat a promoure i oferir-los.

L'esforç i la inversió del Govern de Gandia en promoció i iniciatives turístiques ha sigut notable, però ara queda passar la vertadera prova de foc que suposa la campanya estival. És evident que el primer gran error ha sigut el retard pel que fa a les infraestructures de temporada ('xiringuitos' o contenidors) i les obres en la platja, una tasca molt més difícil que encomanar certs espectacles.

Davant d'un sector tan inestable com el turístic, el repte de les destinacions és mantindre la seua singularitat, no desgastar sinó, al contrari, consolidar la imatge de marca, apostar per un turisme de qualitat sense experiments perillosos i fugir de l'oci barat, que causa més inconvenients que avantatges

Enviar   Imprimir  Añade un comentario a esta noticia

Tu comentario
 
Nombre - Obligatorio
 
Correo electrónico (no se mostrará) - Obligatorio
 


Hover here, then click toolbar to edit content
Política de privacidad | Aviso legal | Contacto | Publicidad
© Media Serviocio Safor, S.L. - Paseo Germanías 3,1-1 - 46702 - Gandia (ESPAÑA) - Tel. 96 296 62 09

invisible escapades pocket indispensable saforguia

Entrar