inmo empleo motor otros Haz click aquí para ver la última edición Haz click aquí para suscribirte gratis

Gandia i Oliva preparen les processons del Corpus per a este diumenge

A Gandia començarà a les 19.30 h amb l’enramada i a Oliva al voltant de les 18.45 h des de Santa Maria.

SG 29/05/2016

 
Corpus a Gandia. / Foto: Àlex Oltra. 

Gandia i Oliva celebraran misses i processons amb motiu de la festivitat del Corpus Christi, que litúrgicament enguany es trasllada a este diumenge, 29 de maig. A Gandia començarà a les 19.30 h amb l’enramada, seguida de les danses, els Gegants de Gandia, el Ball de Nans, els Cavallets de Castelló, el Ball de la Magrana, la Dansà d'Estampes Marineres, la Dansà de Gandia i la Dansà de la Moma.

La 'Dansà de la Moma' és el ball més característic. Està formada per 8 balladors, 7 momos i la Moma. Els momos representen els 7 pecats capitals i, en la seua vestimenta, predominen els colors foscos, el roig i el negre, propis del maligne i de l’infern. La Moma representa la virtut i la gràcia, i va completament vestida de blanc. El ball és una lluita constant entre els pecats i la virtut, d’on sempre ix triomfadora la virtut.

La processó donarà inici a a les 20 hores. Davant de la Custòdia aniran els Cirialots acompanyats per la banda de la UAM Sant Francesc de Borja. L’itinerari serà el següent: eixida des de la plaça Major; carrer de Juan Andrés; carrer Major; plaça de l’Escola Pia; carrer de Sant Josep de Calassanç; carrer de Sant Francesc de Borja; passeig de les Germanies; carrer Rausell; plaça del Prado; carrer de la Mesquita del Raval; plaça de Sant Josep; carrer de Vallier; passeig de les Germanies; carrer Major; carrer de Juan Andrés; i plaça Major per acabar en la Col·legiata de Santa Maria.

Al llarg del mateix hi haurà diferents punts de ball. En la seua organització col·laboren el Grup de Danses Roís de Corella, la Junta de Germandats de la Setmana Santa de Gandia, i la Germandat del Sant Sopar del Barri de Santa Anna.

 
Corpus a Oliva.

A Oliva el Corpus està organitzat pel Grup de Danses Raval i Vila i els dolçainers de la Colla Sarabanda amb la col·laboració de la Regidoria de Festes. En total hi haurà huit balls tradicionals del Corpus, dos més que l’any passat: els Cabuts, les "Panderetes" o Arets de Castelló, els Palotets, els Cavallets, la Magrana, les Vetes de Sueca, les Zíngares i la Moma. A més tornaran a estar presents els Cirialots, els savis ancians que guarden la Custòdia.

Segons va explicar la presidenta del grup de danses oliver, Mavi Pérez, "enguany participen els xiquets de les escoles Hort de Palau, La Carrasca i Desemparats, però també ballaran alguns pares i mares, a més de nosaltres; hem aconseguit que els grups siguen ben nombrosos, i per tant tindrem una processó ben bonica”. També és habitual que molts dels xiquets i xiquetes que han fet la primera comunió eixe any, participen, junt amb els seus pares.

Està previst que els balls del Corpus inicien la processó des de Santa Maria al voltant de les 18.45 h. L'eixida de la processó amb els xiquets de comunió serà a les 19.30 h. Pel que fa al recorregut, la processó passarà pels carrers de l'Església, plaça d'Alonso, carrer de l'Abadia, plaça de Sant Roc, carrer de Sant Jordi, de Sant Miquel, de Sant Rafel, del Natzaré, del Niño, d'Álvaro Marzal, de Sant Ignasi de Loyola, la carretera de Pego, i la Raconada Ermites fins a arribar a la parròquia de Sant Francesc, on finalitzarà.

Corpus solidari
D’altra banda, enguany, totes les col·lectes de les misses que se celebren durant la festa del Corpus Christi seran destinades als damnificats i a les necessitats derivades del terratrèmol que va arrasar Equador el passat mes d'abril, segons va disposar el cardenal arquebisbe Antonio Cañizares en una carta adreçada als rectors, sacerdots, religioses, religiosos i fidels cristians laics de la diòcesi, "d'acord amb Càritas diocesana", entitat que tradicionalment rep estos donatius.

Enviar   Imprimir  Añade un comentario a esta noticia

Tu comentario
 
Nombre - Obligatorio
 
Correo electrónico (no se mostrará) - Obligatorio
 


Política de privacidad | Aviso legal | Contacto | Publicidad
© Media Serviocio Safor, S.L. - Paseo Germanías 3,1-1 - 46702 - Gandia (ESPAÑA) - Tel. 96 296 62 09

invisible escapades pocket indispensable saforguia

Entrar