inmo empleo motor otros Haz click aquí para ver la última edición Haz click aquí para suscribirte gratis

Incertesa en el CF Gandia, després de la marxa de Sanz i Vos Marketing

El CF Gandia ja no dóna més de sí. Dilluns passat la directiva en bloc presentava la seua dimissió, en no poder fer front a la secular crisi econòmica del club. L'empresa valenciana Vos Marketing també abandona el barco. El detonant ha estat la impossibilitat de fer front als 600.000 euros que reclama la Seguretat Social al club en concepte d'indemnització a l'exjugador José Luis Muiño, així com els deutes d'èpoques anteriors. A més, Benjamín Sanz va revelar que l'exdirectiu Vicente Escolano, a qui el club deu diners, ha interposat una demanda penal. El primer equip jugarà contra el Dénia en el televisat partit d'este diumenge. Sembla que sí hi ha persones disposades a agafar les regnes del club, però el futur es debatrà en una assemblea extraordinària, que es convocarà de forma imminent.

Text i fotografies: Josep Camacho 07/03/2012

 
El vicepresident del club, José Antonio Matías, i Benjamín Sanz, dilluns a la roda de premsa per explicar la dimissió. / J.C.

El president del CF Gandia, Benjamín Sanz, junt amb el seu vicepresident, José Antonio Matías, van comparèixer dilluns passat en roda de premsa per anunciar la seua "dimissió irrevocable" al capdavant del club, i presentar els motius que els han portat a prendre esta decisió.

Sanz, empresari hostaler i de l'oci nocturn de Gandia, va argumentar que ha intentant buscar, per tots els mitjans, una viabilitat econòmica per al club, però davant la impossibilitat de continuar amb el projecte s'ha vist obligat a prendre la decisió de dimitir. "S'han esgotat tots els recursos perquè el club funcione", va argumentar Sanz. Amb la màxima celeritat possible el CF Gandia convocarà una assemblea extraordinària.

Sanz es va referir al cas de l'exjugador del CF Gandia José Luis Muiño, un tema que estat el detonant de la malmesa situació econòmica de l'entitat. Muiño va jugar en la temporada 2008-09 i una lesió en la seua etapa blanc-i-blava li va causar una invalidesa permanent, per la qual cosa va començar un plet contra el club. L'any 2011, la Seguretat Social li va donar la raó (la notificació ja va ser anunciada per l'expresident Julio Santandreu) i va reclamar al club una indemització per valor de 600.000 euros en concepte de pensió, a raó de mil euros fins que el jugador compllisca els 65 anys. L'embargament es va executar fa un parell de setmanes. Per este motiu, l'Ajuntament no pot fer efectives les subvencions que va prometre a l'entitat.

  
Esquerra, última assemblea amb Ollero com a president, en febrer de 2010 a Foment. A la dreta, taula amb Santandreu i APLEG (agost de 2011) per a promoure una gestora que obrí unes eleccions a les que sols es presentà Sanz. / Fotos: J.C.


Però el 'cas Muiño' no és l'únic. "A poc a poc hem anat coneixent deutes pendents", va dir Sanz. "Ens hem fet càrrec de molts deutes de temporades passades que superen els 100.000 euros. I ho hem fet fins on hem pogut. I ara, ens han comunicat des de l'Ajuntament que per llei no ens poden donar la subvenció que vam acordar. Diumenge a la vesprada em van comunicar que les empreses que al principi semblaven disposades a aportar liquidesa desistien i no trobe la solució", va confessar Sanz.
Sanz va reconéixer haver esgotat tots els seus recursos. "Ens sap greu per les 25 famílies afectades –en referència a jugadors i cos tècnic–, i pel futbol base, però no pot ser. Fins ací arriba la meua etapa.

Els desitje de tot cor als jugadors el millor per a ells en la seua vida particular i professional". La base no corre perill, donat que es finança amb les aportacions dels xiquets en matrícula i equipament.
A partir d'ara, la solució passa per diversos 'plans B'. Des de que torne APLEG per a canalitzar les ajudes com si fora una fundació (ja hi ha moviments en este sentit), deixar fer a l'exdirectiu Vicente Escolano (que podria postular-se com a candidat a la presidència) o fins i tot extingir la societat i que siga el Ciudad de Gandia de Juanjo Hidalgo, que pot pujar a Tercera Divisió, l'emblema de la ciutat.

 
Sanz amb la directiva dimissionària, dilluns passat reunits a l'estadi Guillermo Olagüe. / J.C.  


DE "L'ASCENS SÍ O SÍ" A DEIXAR ELS PROBLEMES EN MANS DELS SOCIS

El CF Gandia no ha esta alié a la crisi dels clubs de Segona B, però això se li afegeix la seua pròpia i una escasa assistència de públic al Guillermo Olagüe de la que no ha pogut alçar el cap. Va ser el passat mes de juny quan el nou alcalde, Arturo Torró, del PP, va decidir que l'Ajuntament pagara els 160.000 euros de deute que arrossegava el club, a canvi de pactar la renúncia de Julio Santandreu, i promoure una gestora dins de la qual també va decidir l'empresa Vos Marketing. La marca turística es va convertir en el principal patrocinador. La gestora es va dissoldre al setembre per donar pas a Sanz, home de confiança de Torró. Sanz i Vos Marketing arribaren amb unes aspiracions maximalistes ("ascendir sí o sí") que tampoc no s'han complit en el àmbit esportiu, amb el primer equip en zona de descens. Per si fóra poc, l'exdirectiu Vicente Escolano, a qui el club deu 300.000 euros, ha presentat una demanda penal contra el club.

Enviar   Imprimir  Añade un comentario a esta noticia

Tu comentario
 
Nombre - Obligatorio
 
Correo electrónico (no se mostrará) - Obligatorio
 


Política de privacidad | Aviso legal | Contacto | Publicidad
© Media Serviocio Safor, S.L. - Paseo Germanías 3,1-1 - 46702 - Gandia (ESPAÑA) - Tel. 96 296 62 09

invisible escapades pocket indispensable saforguia

Entrar