inmo empleo motor otros Haz click aquí para ver la última edición Haz click aquí para suscribirte gratis

Desert Run, prova superada

El corredor de Benirredrà Miguel Ángel Garcia es va plantejar un repte: travessar el desert del Sahara, i fer-ho amb una càmera damunt, per anar contant les seues experiències, no sols durant el trajecte sinó també amb qui trobara pel camí. La prova fou la Desert Run, una carrera de 61 quilòmetres que estava organitzada entre els dies 29 i 31 d'octubre, i on s'apuntaren 127 participants, dels quals 81 la finalitzaren. Amb el suport d'una agència de comunicació i després de buscar patrocinadors, es va llançar a l'aventura, el primer viatge proposat per l'equip MK Experiences. Garcia diu que s'ha sentit "com un nòmada del desert" i ja prepara el pròxim repte: la Gran Muralla Xinesa.

Josep Camacho / Fotos: MK Experiences. 09/11/2011

 
García, amb xiquets sahrauís que es va trobar al pas durant la carrera, en una imatge presa amb la seua càmera. 

Miguel Ángel García és monitor de gimnàs i fa esport des de ben menut, però des de feia un temps li venia rondant pel cap una idea: contar les seues activitats esportives en un format audiovisual semblant al programa 'Desafío Extremo' de Jesús Calleja en Cuatro, tot i que sense arriscar tant.

Fou arran d'una col·laboració en Gandia TV quan començà a vore i a fusar algunes càmeres de televisió, i es va animar amb este projecte. Després de buscar els patrocinadors i el finançament, creà un equip, l'MK Experiences, (el nom bé de 'Miki', com col·loquialment el coneixen els seus amics), i junts van dissenyar la primera escapada. Tenien clar que seria al Sahara, i s'apuntaren a la Desert Run, una carrera organitzada per l'agència Sport Travel i que tindria lloc entre els dies 29 i el 31 d'octubre.
En les setmanes prèvies d'estiu es va preparar a consciència, amb un entrenament intermodal que combinava el gimnàs i la natació amb eixides a carreres populars, com ara les àrides i caloroses terres de la serra del Maigmó-Escobel, a Alacant.

  
  
1. Eixida d'un hotel ubicat a Merzouga, a un assentament saharuí, amb construccions d'adob. 2 i 5. Imatges durant la carrera, presa amb la càmera. 3. García bromeja al sopar de comiat on es va lliurar una medalla commemorativa als que finalitzaren la prova.

Al mateix temps, va obrir un canal en Yotube i una pàgina en Facebook on començà a contar tots els seus moviments per a generar expectació. I arribà el gran dia: tocava enfrontar-se a la Desert Run, amb 61 quilòmetres i unes temperatures de 30 graus però amb baixes taxes d'humitat. A més, al damunt portava càmares de vídeo HD lleugeres i amb visió panoràmica. "Alguns corredors pensaven que estava boig, gravant-ho tot", recorda, però en general comenta que la iniciativa ha sigut molt ben acceptada dins del món del 'running', perquè també era una manera de donar difusió a esta activitat.

Les característiques del desert provocaren una deshidratació de Miguel Ángel, que en l'última etapa va vore perillar la seua arribada a meta i va haver de ser atés pels servicis mèdics de l'organització: "Vaig tindre una deshidratació amb rampes, maldecaps i marejos per la baixa presència de sals minerals en la meua dieta".

 
Visita al 'mar de dunes' d'Erg Chebi. / Fotos: MK Experiences.

El corredor de la Safor va aconseguir arribar en la posició 25, tot i que el repte del viatge no era competir sinó la gravació de l'experiència per a la seua posterior difusió, de la que se n'encarrega l'agència gandiana Camp Visual, que ja està ultimant els capítols. Una altra de les dificultats amb què es va trobar Miguel Ángel fou els diferents tipus de terrenys, "no només sorra, sinó també pedra, i enormes dunes difícils de franquejar, així com camins o llits secs d'antics rius". "No ha estat fàcil suportar el pes de l'arena, la deshidratació, i l'acumulació de més de 60 quilòmetres parlant i gravant amb una càmera", comenta.

Sense eixir de la carrera, Miguel Ángel s'ha sentit "com un nòmada del desert". Durant la cursa va passar per dunes gegants, grans palmeres i poblats nòmades. Relata que ha vist xiquets caminant o jugant a futbol descalços pel mateix terreny que a ell li estava provocant rascades als peus, dones transportant pesades càrregues i totalment tapades, i paisatges que mai oblidarà, com per exemple la tercera etapa al "Sahara negre", prop d'Algèria, anomenat així per la gran concentració de pedra de col.

García ha tornat del Sahara recuperat de la deshidratació, i amb algunes ferides als peus que està tractant-se. I ja ha fixat el pròxim objectiu de MK Experiences: un marató de 42 quilòmetres per la Gran Muralla Xinesa que se celebrarà el maig de 2012.

Enviar   Imprimir  Añade un comentario a esta noticia

Tu comentario
 
Nombre - Obligatorio
 
Correo electrónico (no se mostrará) - Obligatorio
 


Política de privacidad | Aviso legal | Contacto | Publicidad
© Media Serviocio Safor, S.L. - Paseo Germanías 3,1-1 - 46702 - Gandia (ESPAÑA) - Tel. 96 296 62 09

invisible escapades pocket indispensable saforguia

Entrar